Assortiment glas

Ons assortiment glas

Dubbel glas, enkel glas: de bekende glassoorten die we allemaal wel kennen. Maar welke glassoorten bestaan er eigenlijk nog meer? Wij helpen u om dubbel glas van enkel glas te onderscheiden. Misschien overweegt u isolatieglas of gelaagd glas voor uw woning of bedrijfspand. Of u heeft interesse voor de toepassing van veiligheidsglas of voorzetramen in uw pand. Voor al deze glassoorten bent u bij ons op het juiste adres. Neem vrijblijvend contact op en laat u adviseren over de toepassing van verschillende soorten glas voor uw specifieke situatie.

Enkel- of floatglas
Floatglas is het product van een mengsel waarvan de belangrijkste ingrediënten zand, natriumcarbonaat, kalksteen en dolomiet zijn. Het mengsel wordt in een oven verhit, loopt dan in een bad van gegoten tin, en wordt geleidelijk afgekoeld tot de omgevingstemperatuur. Floatglas kan blank of gekleurd zijn, al naargelang de toevoeging van metaaloxiden aan het mengsel. Floatglas is het basisproduct voor een breed gamma glasproducten en kan op allerlei manieren bewerkt worden: zandstralen, slijpen, facet slijpen en boren.

Isolatieglas standaard
Komt er in de winter veel koude lucht van uw raam of ontstaat er condensatie op de ruit als het kouder is buiten? U verliest dan veel warmte en de stookkosten liggen een stuk hoger dan noodzakelijk is. Overweeg eens uw ramen te laten vervangen door isolatieglas of dubbelglas. De aanschaf hiervan is een investering die zich altijd terugverdiend. Bij dubbelglas wordt het glas dubbel uitgevoerd met een laag lucht of een inert gas daartussen. Omdat lucht een hoge warmteweerstand heeft, wordt er minder warmte doorgegeven. Isolatieglas bestaat uit 2 bladen glas met een luchtspouw van een aluminium kader. Deze is voorzien van een droogmiddel en wordt afgedicht met een waterdichte kitvoeg. Afhankelijk van de sponningdiepte die beschikbaar is, kan worden gevarieerd met de spouwdiepte vanaf spouw 6 waarvoor geldt: hoe breder de spouw hoe hoger de isolatiewaarde.

Isolatieglas HR++

Wilt u uw bijdrage leveren aan een beter milieu en tegelijkertijd nog meer besparen op uw energierekening? De opbouw van isolatieglas HR++ is in principe hetzelfde als normaal isolatieglas met het verschil dat de lucht wordt vervangen door een edelgas (meestal is dit Argon gas). Daarnaast wordt de binnenruit voorzien van een flinterdunne metaalcoating. Dit geeft u de mogelijkheid om nog meer te besparen op uw energiekosten en het heeft een positieve invloed op het energielabel van uw huis. Wanneer wij uw ramen vervangen voor isolatieglas HR++ beperkt u uw energieverbruik en draagt u bij aan een lagere CO2-uitstoot.

Veiligheidsglas

Heeft u kinderen? Het is bijna niet te voorkomen dat uw kinderen wel eens onstuimig door uw huis rennen of terecht komen in een stoeipartijtje. Echter, een ongeluk zit in een klein hoekje. Veiligheidsglas wordt toegepast om ongelukken te voorkomen als gevolg van doorval en als inbraakpreventie. Onder veiligheidsglas vallen alle soorten draadglas, gelaagd glas en hardglas.

  • Draadglas - 6 tot 7 mm dik met daarin een net van metaaldraden. Deze draden houden bij breuk het glas bij elkaar. Bij draadglas onderscheiden we engels- , brute- en spiegeldraadglas.
  • Gelaagd glas - bestaat uit twee glasbladen met daartussen een veiligheidsfolie die ervoor zorgt dat het glas bijeen wordt gehouden bij breuk. Dit glas is in verschillende diktes verkrijgbaar. Welke dikte moet worden toegepast is afhankelijk van de oppervlakte van het te plaatsen glas en de situatie.
  • Hardglas - glas met een grotere buig-breeksterkte dan normaal glas. Dit wordt verkregen door het glas te verwarmen tot de grens dat het glas weer vloeibaar wordt en vervolgens het glas zeer snel af te koelen. Wanneer hardglas breekt ontstaan er geen grote glasscherven, maar valt het glas uiteen in klein gruis dat minder snel verwondingen veroorzaakt.


Monumentenglas

Monumentenglas is glas met een “oude” uitstraling. Het wordt toegepast in monumentale gebouwen waar de bestaande kozijnen gehandhaafd moeten blijven met de smalle glassponningen. Monumentenglas kan uit enkel glas, maar ook uit dubbelglas bestaan met een hele kleine luchtspouw. In de volksmond spreekt men veelal over “getrokken glas”. De opbouw van momumentenglas:

  • De buitenruit wordt uitgevoerd in getrokken glas.
  • De binnenruit is voorzien van een reflecterende coating die de warmtebepalende infraroodstralen binnen de woning terugkaatst.
  • Voor extra isolatie wordt de 3 mm spouw tussen de twee glasbladen gevuld met het zeer goed isolerende edelgas Krypton.


Monumentenglas is slechts 10 mm dik. Ondanks deze geringe dikte heeft het een hoge isolatiewaarde van U = 2.0 W/m2K. Qua isolatie ligt deze waarde tussen gewoon isolatieglas met U = 3.0 en HR++ glas met U = 1.1


Zonwerend glas
Zonwerend glas is isolatieglas voorzien van een zonwerende coating. Het grote scala aan kleuren en het spiegelend effect van zonwerend glas bieden u de mogelijkheid het uiterlijk van een gebouw te verfraaien en naar eigen smaak vorm te geven. Zonwerend glas is te combineren met een warmte reflecterend binnenblad om tevens warmte-isolerende eigenschappen, vergelijkbaar met die van HR glas, te verkrijgen. Zonwerend glas wordt voornamelijk toegepast op plaatsen waar grote glazen oppervlakten worden gebruikt, zoals in dakbeglazingen en bij structurele beglazingen. Deze soorten beglazingen zijn voornamelijk in de utiliteitsbouw te vinden.


Geluidswerend glas

Woont u aan een drukke weg? Lawaai van buiten kan veel overlast en stress veroorzaken. Thuis of op uw werkplek, geluidscomfort is zeer belangrijk voor uw rust en concentratie. Wanneer het moeilijk is om het geluid bij de bron aan te pakken, kunt u er ook voor kiezen uw huis geluidsdicht te maken.

Er zijn veel verschillende oplossingen om geluid te weren. Dikker glas, een samenstelling van glasbladen met ongelijke dikte, een grotere spouwbreedte en het gebruik van gelaagd glas met speciale akoestische folies. Deze folies zorgen ervoor dat de twee glasbladen van de gelaagde ruit onderling minder trillingen aan elkaar doorgeven.

Spiegels

Wilt u uw woon- of slaapkamer ruimer en lichter doen lijken? Spiegels geven een kamer meer diepte, versterken het gevoel van ruimte en brengen licht in kleine ruimtes. Kies voor een veiligheidsspiegel voorzien van veiligheidsfolie zodat de scherven blijven kleven bij breuk of een verwarmde spiegel. Bij PGV spiegelverwarming is er een zelfklevende verwarmingsfolie op de achterkant van de spiegel aangebracht. De zelfregulerende verwarming hoeft niet op een thermostaat te worden aangesloten en u kunt hem zonder gevaar in natte ruimtes ophangen. 

Share by: